AGAM Páramentesítés

Páramentesítés, fűtési energia megtakarítás, gomba és baktériumos betegségek radikális csökkentése az üvegházakban, fóliaházakban a legmagasabb fokon, korszerűen, költség-hatékonyan.
TekinTse meg a magyar nyelvű ismertetőt:

Agam páramentesítés banner

Kérdések és válaszok:

Megvásárolható a berendezés támogatási pályázatok keretében?

Igen. Az Agam berendezés megvalósítható kertészeti, üvegház korszerűsítési, energia hatékonysági pályázatok keretében.

 

Milyen alapterületre elég egy Agam berendezés?

Egy berendezés kb. 1000 m2 alapterületű termesztő berendezést tud kiszolgálni.

A pontos méret függ a magasságtól és a növény sűrűségtől.

A pontos számításokat és tervet mérnökeink ingyenesen készítik el önnek.

 

Mire van szükség a berendezés működtetéséhez?

2,5 KW elektromos áramforrás és

60-85 C meleg víz.

(A meleg víz elsősorban a sóoldat regeneráláshoz kell, illetve ha szükséges a berendezés képes hőcserélőként működve fűteni is.)

 

Mennyi kondenzvíz keletkezik a páramentesítés során?

A rendszer óránként kb. 15-20 liter vizet von ki a levegőből.

 

Hogyan kell elhelyezni a berendezést?

Akár az utakon akár a ház végében, elejében is elhelyezhető. Létezik keskeny felépítményű változat is szűk utakhoz, de akár felfüggesztett elhelyezés is megoldható.

 

A berendezés élettartama és karbantartás igénye?

A berendezés csak a legmagasabb minőségű nem korrodálódó, nagyon hosszú élettartamú alkatrészekből készítjük. A hőcserélő például titániumból készül.

Természetesen ez a berendezés is időről időre rutin karbantartást igényel a kifogástan működés megőrzése érdekében, illetve ha szükséges a kopott, elhasználódott alkatrészek cseréjét.

 

Szükséges cserélni a sóoldatot?

Nem. Ez egy teljesen zárt rendszer.

 

Kijuthat valamilyen anyag vagy sóoldat a berendezésből az üvegházba?

Nem. Semmi sem jut ki. Ez tudományosan is bizonyított és igazolható.

 

Van kapcsolat az üvegház páratartalom szintje és a berendezés működési teljesítménye között?

Igen van. A berendezés páratartalom és hőmérséklet érzékelőkkel, valamint központi vezérlőegységgel van ellátva. A gazda beállítja a kívánt páratartalom/hőmérséklet szintet a vezérlőn. (Max. páratartalom és min. hőmérséklet limit.) A rendszer ezen paraméterektől függően lép automatikusan működésbe.

 

Az Agam berendezés használatával miért csökkennek olyan nagy mértékben a betegségek?

A különböző gomba és baktériumos betegségek akkor kezdenek felszaporodni ha az termesztő-berendezésben megfelelően magas páratartalom van. Ezért kell csökkentenünk a páratartalmat. Ezen felül óránként kb 9.000 m3 levegő halad, mosódik át a berendezésben, a koncentrál sóoldaton át, mely a spórák számát 80%-al csökkenti, ezáltal csökkentve a betegségek lehetőségét 80%-al.

 

Más miatt is előnyös csökkenteni a páratartalmat?

Igen. A magas páratartalom növeli a hőveszteséget, a külső környezet számára jobban átadódik, átvezetődik a termesztő tér hasznos hője ha a ház levegője párás és falai, teteje nedvesek. A növények is sokkal jobban érzik magukat a szabályozott páratartalmú térben.

Tudományosan dokumentált tesztek eredményei:

Érdekli önt egy ilyen berendezés?

Ingyenes felmérésért, tervezésért, árajánlatért, szaktanácsért kérjük, keressen minket.

 

 

 

 

 

 

 

Mezőgazdaság

Cégünk hosszú ideje foglakozik fejlett izraeli mezőgazdasági termékek és technológiák importjával és vezető gyártók képviseletével. Komplett csomagban tudjuk biztosítani a hazai kertészetek számára szükséges legfejlettebb anyagokat, technológiákat és eszközöket.


HAIFA CHEMICALS: Kálium nitrát (Multi K GG), NPK (POLYFEED), MKP, MAP vízoldható kertészeti műtrágyák. A termékeket szakkereskedő hálózatunkon keresztül értékesítjük.

NETAFIM: Csepegtető öntözés, tápanyag utánpótlás és vezérlés, fűtés, hűtés, párásítás (COOLNET PRO), öntözőgépek, klíma komputerek, üveg és fólia házas termesztő berendezések. A mára már általánosan használt, szabvánnyá vált csepegtető öntözéses technológiát a Netafim találta ki és szabadalmaztatta a hatvanas évek közepén. A termékeket szakkereskedő hálózatunkon keresztül értékesítjük.

NÖVÉNYVÉDŐSZER ALAPANYAGOK: Saját kínai irodánkon keresztül vezető kínai növényvédőszer alapanyag és félkész termék gyártók termékeit értékesítjük növényvédőszer gyártók részére. 

PELEMIX: Kókuszrost termékek talajmentes kertészeti kultúrákhoz A termékeket szakkereskedő hálózatunkon keresztül értékesítjük.

GINEGAR: Magas minőségű professzionális agro-fóliák, kertészeti termesztő berendezéskehez, fóliasátrakhoz, talajtakaráshoz. A termékeket szakkereskedő hálózatunkon keresztül értékesítjük.

TEFEN: Tápanyag adagoló injektorok és csatlakozók. A tápanyagok, adalékanyagok, növény védőszerek, gyógyszerek mikroelemek, vitaminok öntözővíz (állattartásban az itatóvíz) útján történő kijuttatásának legegyszerűbb, pontos és költségtakarékos módja a tápanyag injektor/hidro-motor. A készülék nem igényel semmilyen külső energiaforrást csak az áramló víz energiáját használja a működéshez. A termékeket szakkereskedő hálózatunkon keresztül értékesítjük.

Alkategóriák

  • Pelemix

     

    PELEMIX: Kókuszrost termékek talajmentes kertészeti kultúrákhoz A termékeket szakkereskedő hálózatunkon keresztül értékesítjük.

  • Ginegar

    GINEGAR Magas minőségű professzionális agro-fóliák, kertészeti termesztő berendezéskehez, fóliasátrakhoz, talajtakaráshoz. A termékeket szakkereskedő hálózatunkon keresztül értékesítjük.